virtual worlds 2009

Construction Of A House Like A Rock

cat December 8th, 2021 by Virtual Keeper

A House like a rock: solar gain with slate facade an unusual detached house located right on the edge of the village a Boulder. On the edge of a picturesque village in Switzerland, with views of the Alps, is this unusual detached house, inhabited by passionate mountain walkers and stone lovers. Your House looks like a rock and lies like a Boulder on the edge of the village. Facade and roof are covered with green ColorSklent slate of Rathscheck slate. The massive terrace surrounds the House like a granite field. The garden is decorated with large rocks.

Right next to the plot, a tamed River leads water from the mountains. Architect Remo Halter describes his clients as nature lovers who carve their passion for the mountains in stone. House, a monolith of slate, makes direct reference to the surrounding landscape. Green slate, lively and in the course of the day the sun colour diversifying, interpret the traditional Steinlegedacher of the region. Even the arrangement of the window follows the landscape. The builders wanted free axes to their local mountain, the Wetterhorn. The hole Windows have carved out like a stone. And the Tower area, at least 8.5 meters high, in addition to its function as a terrace is also the highest point of the rock”and observation deck.

Solar Collector slate facade House, owned by leading an Engineering Office for energy and building technology, is equivalent to the Swiss Minergie. The walls are insulated with 20 cm, 25 cm wood fiber insulation roof. The energy-saving building is equipped with a wall heater, which can be used also for cooling in the summer. Two approximately 100 meters provide the bulk of the heat Earth probes. The energy of this earth probes will be raised with the help of a heat pump to a usable temperature. Some solar panels complete the heat. Behind the South-oriented slate facade, the Builder has installed also a self-styled experimental slate – solar collector. About 200 metres of copper pipe are invisible behind the Green Slate facade installed. The solar fluid absorbs the heat of the slate facade in the pipes. This simple loops of copper pipe behind the facade of slate, it the client, provide an unexpectedly high contribution to the heat balance of the building. Similar systems are known that in summer temperatures can be obtained at dark Shales of around 60 C with a slate collector: an interesting solar perspective for the aesthetically demanding facade of slate and the slate roof. The portal dach.de offers an unprecedented structured overview: housework such as renovators for comprehensive, understandable information to all questions regarding roof planning expansion and rehabilitation. It is addressed not only the head: galleries with several dozen photos and a 3D Planner allow to design the future roof even after the optical convenience.

cat Category: General | comments Comments Off on Construction Of A House Like A Rock

Comments are closed.

|